Info o družině

INFORMACE RODIČŮM O CHODU ŠKOLNÍ DRUŽINY

ŠD je určena žákům 1. stupně naší ZŠ, přijímáme přednostně žáky 1. – 3. tříd, s ohledem na kapacitní možnosti rovněž žáky 4. tříd.

Zápis do školní družiny

Žáci jsou přijímáni do ŠD na základě řádně vyplněné přihlášky (zápisového lístku), kterou prostřednictvím žáků jejich rodiče obdrží první školní den 2. 9. 2024 k úplnému a závaznému zadání rozsahu docházky žáka a způsobu odchodu žáka ze školní družiny. Trvalé změny v docházce žáka či v osobách, které jsou zákonným zástupcem uvedené na zápisovém lístku, sdělí zákonný zástupce kmenové vychovatelce písemně do zpráv KOMENS v elektronickém systému školy Bakaláři. Výjimečné změny v docházce komunikuje zákonný zástupce rovněž písemně do zpráv KOMENS, a to nejdéle do 9:00 hodin daného dne.  Školní družina nebude moci reflektovat změny na základě telefonické žádosti (SMS ve výjimečném případě).

Platba za ŠD:

Cena za ŠD je 300,-Kč za měsíc.

Na školní rok 2024/2025 vybíráme částku ve dvou splátkách:

  • za první pololetí zaplaťte prosím převodem 1200,-Kč do 27. září 2024
  • za druhé pololetí zaplaťte prosím převodem 1800,-Kč do 24. ledna 2025

číslo účtu: 107-5808410267/0100

variabilní symbol: ID číslo uživatele (používané při přihlašování do Strava.cz)

zpráva pro příjemce: jméno dítěte + číslo ŠD (např. Nováková Anna ŠD 3)

Provoz školní družiny

Ranní družina začíná v 6:00 hodin ráno, odpolední provoz končí v 17:00 hodin. Docházka do ranní družiny není povinná, možný příchod do ranní družiny je od 6:00 do 7:15 hodin, potom se budova školy zamyká. Zákonní zástupci doprovázející žáka do ŠD nevstupují do budovy ZŠ.

Zákonní zástupci vyzvedávající žáka ze ŠD rovněž nevstupují do budovy ZŠ, čekají v určeném domluveném čase na nádvoří školy, kde jim bube dítě předáno.

Odpolední družina

V programu školní družiny budou pevně stanovené časy pro bloky jednotlivých aktivit v rámci družiny, kroužků týkajících se dětí z družiny a možnosti vyzvedávat děti. V zájmu naplnění účelu školní družiny jako bezpečného prostoru pro smysluplné trávení volného času žáků, odpočinku a relaxace budou děti předávány zákonným zástupcům či osobám jimi určenými v předem daném čase.

Časy určené pro vyzvedávání dětí

  1. 13:00 h
  2. 14:00 h
  3. 15:00 h
  4. 15:30 h
  5. 16:00 h
  6. 16:30 h
  7. 17:00 h

V čase mimo výše uvedené (v případě návštěvy lékaře či rodinných důvodů) bude možno dítě předat doprovodu pouze výjimečně na základě včasné (do 9 hodin daného dne) písemné informace zprávou KOMENS v Bakalářích, kde bude uvedeno:

  • datum
  • jméno dítěte
  • hodina odchodu
  • zda odchází SAMOSTATNĚ či S DOPROVODEM

Samostatné odchody

V případě, že dítě odchází samo, děje se tak také ve výše daných časech (uveďte na zápisovém lístku).

Žáci v žádném případě nesmějí opustit prostor školní družiny bez svolení vychovatelky školní družiny.

S sebou do školní družiny

Žáci by měli mít na odpolední zájmovou činnost (pobyt venku) oděv i obuv na převlečení, které lze nechat v šatnách. Osobní věci musí být označeny, nejlépe v látkovém pytlíku. Je vhodné 1x týdně (v pátek) odnést znečištěné oblečení na vyprání.

Doporučujeme nenosit do školy cenné předměty, hračky a větší obnosy peněz. Manipulovat s mobilními telefony, chytrými hodinkami či jinými elektronickými zařízeními v ŠD nelze – v případě závažného důvodu bude telefonicky kontaktovat zákonné zástupce vychovatelka (komunikace s rodiči – viz Vnitřní řád ŠD).

Žáci, kteří zůstávají ve ŠD po 15:00 hod., by s sebou měli mít svačinu a plastovou lahev na pití.

Bezpečnost dětí

Žáci jsou seznámeni s bezpečností a zvýšenou hygienou při hrách a zájmových činnostech ve ŠD. Každé zranění jsou povinni ihned nahlásit vychovatelce. Závažnější zranění je oznámeno okamžitě zákonným zástupcům. Žáci navštěvující ŠD jsou povinni řídit se řádem ZŠ i ŠD a dodržovat pokyny vychovatelek. Za opakované nedodržování vnitřního řádu lze přerušit docházku žáka do ŠD (podrobněji ve VŘ ŠD na webu ZŠ).

Kontakty na kmenové vychovatelky:

 jméno vychovatelkye-mail
1.A + 4. roč.Andrea Rozsypalovározsypalova@zsuprkova.cz
1.B + 4. roč.Hana Malámala@zsuprkova.cz
2.A + ½ 3.AEva Urbánkováurbankova@zsuprkova.cz
2.B + ½ 3.AMartina Andrysováandrysova@zsuprkova.cz
3.B + 4. roč.Johan Jirkajirka@zsuprkova.cz

V případě dotazů kontaktujte kmenovou vychovatelku Vašeho dítěte na výše uvedeném e-mailu.

Více informací o školní družině naleznete na webových stránkách školy: www.zsuprkova.cz